Cine spala rufele?

99 de pete

DERO 2in1 Color

ColorDetalii

Ai ajuns vreodata acasa si te-ai intrebat de ce rufele sunt inca in masina de spalat? Cand ai specificat ca sunt doar rufe albe, din bumbac. Si el a uitat? Era si detergent si balsam. Programul era selectat. Si totusi, el a omis sa apese un simplu buton.

Nu este prima data cand se intampla povestea asta. Prima data ai crezut ca a uitat. A doua oara, l-ai iertat pentru ca trebuia sa inscrie copilul la gradinita. Dar acum este a treia oara. Un simplu buton nu poate fi atat de complex. Trebuia doar sa-l apese... Inseamna ca e altceva la mijloc. Alte explicatii misterioase l-au facut sa uite.

Sa analizam cateva minute aceasta aparenta dilema.

Finala Champions League are pauza. Trebuia sa mearga la baie. Masina era chiar acolo. Cu biletel albastru, sa ii sara in ochi. Deci nu poate fi de la fotbal.

I-a schimbat scutecul lui Andrei si l-a hranit. Lavetele din bucatarie erau puse la spalat. Asa face mereu. Si nu e prima data cand i-ai spus sa nu amestece lenjeria cu prosoapele de bucatarie! Dar tot nu a dat drumul la masina. Obsesiva intrebare: ce il impiedica sa apese un buton?

Un raspuns facil ar fi lenea. Si-a facut treburile, ce era absolut necesar sa faca. Dupa 10 ore la birou, s-a pus in fotoliu si a dat drumul la televizor. Sonorul e dat la minimum pentru ca cel mic abia a adormit. A mers, in pauza, la baie. Dar nici nu a observat masina de spalat. In fond, doar masina spala hainele, nu?

Un raspuns ceva mai elaborat s-ar referi la pozitia lui - barbatul din casa. In acest moment, simte ca isi pierde privilegiile pe care le avea inainte. Intre responsabilitatile job-ului si cele de acasa, trebuie sa ii explici ca spalatul rufelor este un lucru care se imparte. Ca toate responsabilitatile din casa.

El nu este iresponsabil sau rau intentionat. Doar incearca sa pastreze o aparenta si sa viseze la perioada cand nu avea responsabilitati. Data viitoare, inainte sa pleci si sa-l lasi sa dea drumul la masina, spune-i ca mergi tu cu masina sa o duci la revizie.

Nu o sa mai uite sa apese butonul. Ba chiar o sa il gasesti mai zambitor cand te intorci si dispus sa spele si geamurile din balcon. 

TOP