Flori de Sanziene

Parfumuri

DERO 2in1 Color

DERO 2in1 ColorDetalii

Flori magice, sanzienele sunt asemuite cu fiicele verii, deoarece isi dezvaluie petalele in perioada maxima de stralucire a soarelui. Presarate pe toate campiile tarii, sanzienele sunt cunoscute si sub denumirea de Dragaica sau Inchegatoare. Parfumul lor invaluie coastele batute de soare si culmile calcaroase, intrucat sanzienele sunt plante ce prefera locurile insorite si usor uscate.

Sanzienele ne incanta cu cea mai puternica mireasma in zorii zilei de Sfantul Ioan Botezatorul. Multe legende s-au scris pe seama aromei lor magice; se spune ca, daca o tanara fata isi asterne flori de sanziene sub perna sau le poarta in san, este mai dragastoasa si isi viseaza ursitul. Iar daca la rasarit se spala cu roua zorilor cazuta pe florile de sanzaiene, devine mai frumoasa.

De asemenea, prospetimea acestor flori este indragita de multi sateni care le strecoara printre cununi de flori, la usi sau la ferestre, pe acoperisurile caselor sau intr-un copac, pentru sanatatea intregii familii si sporul casei.

In aceeasi masura, se spune ca parfumul sanzienelor are calitati vindecatoare. De sute de ani, puterile lor mitice alina suferintele oamenilor, dau rezultate in diverse tratamente naturiste si sporesc fertilitatea culturilor agricole, a fetelor maritate, a pasarilor si animalelor.

Am putea crede ca mireasma florilor de sanziene pluteste intr-un val de mister, intrucat, in noaptea de Sanziene, se zice ca cei care le culeg vor descoperi comori ascunse. Tot in aceasta noapte fantastica, cerurile se deschid, iar Sanzienele, fapturi luminoase, se transforma in zane cu parul galben ce canta cu glasuri nemaiauzite si ne mangaie imaginatia cu parfumul lor si bucuria naturii.

 
 
TOP