5 plante minune

Parfumuri

Prospetime pura 5 plante minune

Prospetime pura 5 plante minuneDetalii

DERO 2in1 Prospetime pura cu 5 plante minune

Prospetime pura 5 plante minuneDetalii

Cele 5 plante minune sunt recunoscute de sute de ani pentru efectele lor terapeutice si sunt folosite in special in filoterapie prin tincturi, uleiuri si extracte de plante.

Printre ele se numara eucaliptul. Arborele de eucalipt este de o rara frumusete; vesnic verde, deseori comparat cu un print ce venea in ajutorul celor ce cautau alinare, este considerat un adevarat ”stalp pe care se sprijina cerul”. Poate asa se explica de ce frunzele sale au calitati vindecatoare ce ajuta la intarirea spiritului si la cresterea capacitatii de concentrare. In plus, parfumul sau intens ajuta la mentinerea unei stari de armonie si pace interioara oricui ii iese in cale.

Cea de-a doua planta minune, levantica, este una dintre cele mai iubite flori din lume. Cu un parfum delicat si fin, levantica este asociata starilor de liniste, de serenitate si ii poarta pe cei care se bucura de parfumul ei cu gandul la peisaje paradisiace. Se spune ca lavanda este o planta miraculoasa ce se rasfata cu razele soarelui in lunile de vara si care ofera, in semn de recunostinta, un ulei cu parfum minunat, ce ne inspira bucuria de a trai.

Menta, pe de alta parte, este o planta ce-si regaseste inceputurile in credintele populare. In fata oamenilor milostivi, ea devine iarba sfanta ce are grija de drumetii singuratici si cu inima buna. Frunzele ei mestecate potolesc setea, racoresc amiezile de vara si inlatura oboseala. In plus, parfumul ei inconfundabil a nascut multe legende, transmise din generatie in generatie de mii de ani. Se spune ca galii isi asterneau sub perna snopuri de menta proaspata, pentru a se bucura de vise limpezi. Femeile din popoarele slave, de asemenea, purtau in ziua nuntii frunze de menta asezate in par cu multa grija, semn ca vor avea o casnicie lunga si fericita.

Printre plantele minune se regaseste si arborele de ceai, folosit ca planta medicinala cu mii de ani in urma de catre triburile aborigene. In scop terapeutic, arborele de ceai ne ofera frunzele si ramurelele sale ce emana un parfum proaspat atunci cand sunt strivite. Distilate, sunt folosite la prepararea uleului de arbore de ceai, in scop terapeutic.

In aceeasi masura, pinul este considerat principalul izvor de sanatate in terapiile aromatice. Din cele mai vechi timpuri, mugurii de pin sunt favoritii popoarelor, intrucat au o putere de calmare extraordinara si sunt un remediu excelent pentru diverse afectiuni. Aroma sa puternica imbie la sanatate si vindeca afectiunile respiratorii, durerile de cap, alergiile si multe altele.

Toate aceste 5 plante minune iti ofera parfumuri unice care iti vor bucura simturile ori de cate ori le inviti in casa ta. Alaturi de proprietatile miraculoase prezente de mii de ani, prospetimea miresmelor specifice iti vor incanta simturile si te vor incuraja sa te bucuri si mai mult de viata!

 

 
TOP