Iasomie

Parfumuri

2in 1 Levantica si iasomie

2in 1 Levantica si iasomieDetalii

Originara din India si Asia de Sud-Est, iasomia era cultivata in gradinile imparatilor chinezi si pe tot intinsul globului pentru parfumul sau imbatator si pentru proprietatile medicinale.

Florile gingase de iasomie emana o mireasma nemaipomenit de puternica pentru simtul nostru olfactiv. Pentru a le surprinde parfumul, mugurii in forma de stea trebuie culesi de mana la rasaritul soarelui, inainte sa se deschida si, astfel, mireasma sa li se piarda in arsita zilei.

Iasomia este un antiseptic si un sedativ cu proprietatea de a alina durerile. Se spune ca reintinereste ficatul si amelioreaza disfunctiile aparatelor reproductiv si respirator. Radacina sa inca este intrebuintata in China moderna pentru tratarea durerilor de cap si a insomniei. Chinezii usuca, de asemenea, frunzele de un verde deschis ale iasomiei pentru a prepara ceai din ele si pentru a le folosi ca ingredient culinar, adaugand un gust dulce si parfumat.

In India, planta de iasomie este numita „regina-noptii”. In popor exista credinta ca mireasma sa este atat de puternica, incat poate vindeca frica de intuneric. Legenda spune, de asemenea, ca parfumul vrajit si seducator al iasomiei are calitati afrodiziace care pot ajuta la rezolvarea dilemelor romantice.

Se spune ca aroma dulce, calda si linistitoare a iasomiei induce o stare de optimism, de veselie, intarind increderea in sine si producand euforie. Parfumul sau te va binedispune si iti va face imaginatia sa zburde.

 

 

TOP